Događanja 

38. Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala

Ove godine održat će se karneval u skraćenom izdanju i virtualnom obliku.
38. Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala

Iako je prošlogodišnja povorka zbog epidemiološke situacije izostala, ove će se godine 38. Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala održavati ali u bitno drugačijem obliku, Virtualnom Riječkom karnevalu 2021.

Ovogodišnja novost je i da se neće odabirati 25. kraljica Riječkog karnevala, već će se aktualnoj kraljici, Dori Pilepić produžiti mandat i proglasiti 26. kraljicom Riječkog karnevala 2021. godine. U obnašanju dužnosti pomagat će joj prošlogodišnja prva pratilja Sanja Pešćica i druga pratilja Sara Puž.

Unatoč mjerama održat će se službena primopredaja ključa Grada čime će se simbolično obilježiti početak riječkog karnevala, dok svi zainteresirani mogu svoje spotove za suradnju prijaviti u Drone Studio.

Osim Virtualnog riječkog karnevala, ovog Valentinova, 14. veljače održat će se simbolična karnevalska povorka, dok se ove godine Dječja karnevalska povorka s ciljem smanjenja kontakata neće održavati.

Nakon simbolične povorke pod svim epidemiološkim mjerama, bez građana i u samo tri karnevalske grupe, paljenjem pusta na moru bit će označen i kraj ovogodišnjeg karnevala kada se očekuje da gradonačelnik preuzme ključeve Grada.

Više saznajte na službenim stranicama grada Rijeke.