Događanja 

38. Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala

Ove godine održat će se karneval u skraćenom izdanju i virtualnom obliku.
38. Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala

Iako je prošlogodišnja povorka zbog epidemiološke situacije izostala, ove će se godine 38. Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala održavati ali u bitno drugačijem obliku, Virtualnom Riječkom karnevalu 2021.

Ovogodišnja novost je i da se neće odabirati 25. kraljica Riječkog karnevala, već će se aktualnoj kraljici, Dori Pilepić produžiti mandat i proglasiti 26. kraljicom Riječkog karnevala 2021. godine. U obnašanju dužnosti pomagat će joj prošlogodišnja prva pratilja Sanja Pešćica i druga pratilja Sara Puž.

Unatoč mjerama održat će se službena primopredaja ključa Grada čime će se simbolično obilježiti početak riječkog karnevala, dok svi zainteresirani mogu svoje spotove za suradnju prijaviti u Drone Studio.

Osim Virtualnog riječkog karnevala, ovog Valentinova, 14. veljače održat će se simbolična karnevalska povorka, dok se ove godine Dječja karnevalska povorka s ciljem smanjenja kontakata neće održavati.

Nakon simbolične povorke pod svim epidemiološkim mjerama, bez građana i u samo tri karnevalske grupe, paljenjem pusta na moru bit će označen i kraj ovogodišnjeg karnevala kada se očekuje da gradonačelnik preuzme ključeve Grada.

Više saznajte na službenim stranicama grada Rijeke.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »