Nagradna igra 

CARWIZ LEGENDS

U čast izumiteljima koji su promijenili način poimanja mobilnosti, kreirali smo posebnu kolekciju majici koje možete osvojiti na našim društvenim mrežama.
CARWIZ rent a car predstavlja CARWIZ LEGENDS

Pratite naše društvene mreže i osvojite majice s likom osnivača vašeg omiljenog brenda vozila. Nagradne zadatke ćemo objavljivati na službenoj Facebook stranici CARWIZ rent a cara i Instagram profilu

August Horch


Njemački inženjer i automobilski pionir rođen je 12. listopada 1868 u Winningenu. Nakon što je godinama radio za Karla Benza, osnovao je tvrtku Horch Automobil-Werke GmbH koja je trebala konkurirati Benzu. S vremenom je napustio kompaniju zbog neslaganja s partnerima i pokrenuo novi brand automobilskog giganta poznatog pod imenom Audi. Ime Audi na latinskom znači «slušati», a posebno je zanimljiva činjenica da i njemačka riječ «horch» znači slušati, zbog čega se odlučio na latinsko ime i posvetio svoj život izgradnji vozila koja između ostalog krasi i prekrasan zvuk!

Poželite li poslušati ih iz prve ruke, u našoj floti možete pronaći i unajmiti Audi A3 Sportback, Audi A3 Limousine, Audi A4, Audi A6 i Audi Q3.

André-Gustave Citroën

Mladi André bio je inspiriran djelima Julesa Vernea, a vidjevši izgradnju Eiffelovog tornja, odlučio je i sam postati inženjer. Rođen je u Parizu 5. veljače 1878, a automobilsku tvrtku Citroën osnovao je 1919. Logotip brenda koji sliči ribljoj kosti nastao je slijedom njegovog izuma zupčanika s dvostrukim spiralnim prijenosom.

Citroën je postao jedan od vodećih proizvođača vozila u svijetu. U CARWIZ rent a car floti možete unajmiti modele Citroën C4, Citroën C3, Citroën C3 Aircross , Citroën C4 Picasso i Citroën C-Elysee.

Louis Renault

Buran život osnivača Renaulta počeo je 12. veljače, 1877. Preživio je dva svjetska rata, izumio je hidraulični ovjes i mnoge druge danas nezaobilazne dijelove vozila, bio je nagrađivan i osuđivan. Život prepun krajnosti začinilo je i veliko rivalstvo s Citroënom koje je trajalo sve dok naposljetku Francuska država nije nacionalizirala kompletno Renaultovo carstvo.

U CARWIZ rent a car garaži možete unajmiti Renault Clio, Renault Clio Grandtour i Renault Captur.

Armand Peugeot

Rođen u istočnoj Francuskoj 1849. u obitelji metalurga gdje se vrlo brzo zaljubio u proizvodnju praktičnih predmeta poput aparata za kavu, pila i okvira za naočale. Prvo prijevozno sredstvo koje je proizveo bio je bicikl, kasnije ga je nadogradio parnim pogonom i vrlo brzo preko tricikla došao do proizvodnje automobila.

Trebate li dugoročni ili kratkoročni najam auta, a zaljubljenik se u Peugeot, u CARWIZ rent a caru možete unajmiti Peugeot 208, Peugeot 308, Peugeot 2008, Peugeot 3008, Peugeot 5008.

Adam Opel

Prvih dvadeset godina svog života (rođen je 1837. godine), Adam Opel izučavao je zanat kovača u radionici svoga oca. Nakon što je dobio putovnicu, izučavao je zanat u Belgiji i Francuskoj, gdje je došao u kontakt sa šivaćim mašinama koje su postale njegova velika ljubav. Zanimljivo je da tijekom svog života nije proizveo niti jedan auto, kompaniju su u smjeru proizvodnje auta odveli njegova supruga i sinovi.

Više od 100 godina kasnije, na trinaest lokacija u Hrvatskoj, možete unajmiti neki od OPEL modela iz CARWIZ rent a car flote: Opel Astra, Opel Astra ST, Opel Crossland X i praktični kombi Opel Vivaro.

...nastavit će se! :)

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »