Nagradna igra

CARWIZ LEGENDS

U čast izumitelji koji su promijenili način poimanja mobilnosti, kreirali smo posebnu kolekciju majici koje možete osvojiti na našim društvenim mrežama.
CARWIZ rent a car predstavlja CARWIZ LEGENDS

Pratite naše društvene mreže i osvojite majice s likom osnivača vašeg omiljenog brenda vozila. Nagradne zadatke ćemo objavljivati na službenoj Facebook stranici CARWIZ rent a cara i Instagram profilu

August Horch


Njemački inženjer i automobilski pionir rođen je 12. listopada 1868 u Winningenu. Nakon što je godinama radio za Karla Benza, osnovao je tvrtku Horch Automobil-Werke GmbH koja je trebala konkurirati Benzu. S vremenom je napustio kompaniju zbog neslaganja s partnerima i pokrenuo novi brand automobilskog giganta poznatog pod imenom Audi. Ime Audi na latinskom znači «slušati», a posebno je zanimljiva činjenica da i njemačka riječ «horch» znači slušati, zbog čega se odlučio na latinsko ime i posvetio svoj život izgradnji vozila koja između ostalog krasi i prekrasan zvuk!

Poželite li poslušati ih iz prve ruke, u našoj floti možete pronaći i unajmiti Audi A3 Sportback, Audi A3 Limousine, Audi A4, Audi A6 i Audi Q3.

André-Gustave Citroën

Mladi André bio je inspiriran djelima Julesa Vernea, a vidjevši izgradnju Eiffelovog tornja, odlučio je i sam postati inženjer. Rođen je u Parizu 5. veljače 1878, a automobilsku tvrtku Citroën osnovao je 1919. Logotip brenda koji sliči ribljoj kosti nastao je slijedom njegovog izuma zupčanika s dvostrukim spiralnim prijenosom.

Citroën je postao jedan od vodećih proizvođača vozila u svijetu. U CARWIZ rent a car floti možete unajmiti modele Citroën C4, Citroën C3, Citroën C3 Aircross , Citroën C4 Picasso i Citroën C-Elysee.

Louis Renault

Buran život osnivača Renaulta počeo je 12. veljače, 1877. Preživio je dva svjetska rata, izumio je hidraulični ovjes i mnoge druge danas nezaobilazne dijelove vozila, bio je nagrađivan i osuđivan. Život prepun krajnosti začinilo je i veliko rivalstvo s Citroënom koje je trajalo sve dok naposljetku Francuska država nije nacionalizirala kompletno Renaultovo carstvo.

U CARWIZ rent a car garaži možete unajmiti Renault Clio, Renault Clio Grandtour i Renault Captur.

Armand Peugeot

Rođen u istočnoj Francuskoj 1849. u obitelji metalurga gdje se vrlo brzo zaljubio u proizvodnju praktičnih predmeta poput aparata za kavu, pila i okvira za naočale. Prvo prijevozno sredstvo koje je proizveo bio je bicikl, kasnije ga je nadogradio parnim pogonom i vrlo brzo preko tricikla došao do proizvodnje automobila.

Trebate li dugoročni ili kratkoročni najam auta, a zaljubljenik se u Peugeot, u CARWIZ rent a caru možete unajmiti Peugeot 208, Peugeot 308, Peugeot 2008, Peugeot 3008, Peugeot 5008.

Adam Opel

Prvih dvadeset godina svog života (rođen je 1837. godine), Adam Opel izučavao je zanat kovača u radionici svoga oca. Nakon što je dobio putovnicu, izučavao je zanat u Belgiji i Francuskoj, gdje je došao u kontakt sa šivaćim mašinama koje su postale njegova velika ljubav. Zanimljivo je da tijekom svog života nije proizveo niti jedan auto, kompaniju su u smjeru proizvodnje auta odveli njegova supruga i sinovi.

Više od 100 godina kasnije, na trinaest lokacija u Hrvatskoj, možete unajmiti neki od OPEL modela iz CARWIZ rent a car flote: Opel Astra, Opel Astra ST, Opel Crossland X i praktični kombi Opel Vivaro.

...nastavit će se! :)

Kako ste saznali za CARWIZ rent a car?
Zatvori
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »