U srcu povijesti

U srcu povijesti

Kreirajte rezervaciju

Vraćanje u drugoj poslovnici
Pregled ili izmjena rezervacije

Rent a car Poreč

Dobrodošli u Poreč!

Smješten na zapadnom dijelu poluotoka Istre, na samom moru nalazi se grad Poreč. Sa svojom razvedenom morskom obalom dugom 37 km, proteže se od ušća rijeke Mirne do gradića Funtana.

Poreč, jedna od najpopularnijih istarskih destinacija, osim po šarmantnoj gradskoj jezgri, šetnicama, plažama i restoranima, poznata je i po dvije tisuće godina dugoj povijesti čiji su tragovi vidljivi na svakom uglu grada – u ostacima rimskih hramova i foruma, Eufrazijevoj bazilici sagrađenoj u 6. stoljeću, u romaničkim i gotičkim građevinama.

Poreč i njegova okolica jedna su od najvažnijih turističkih regija u Hrvatskoj, popularni i omiljeni među ljubiteljima sunca i mora, ali i aktivnog odmora i atrakcija.

Turizam se u Poreču počinje razvijati sredinom 19.stoljeća. Nagli turistički razvitak započinje 60-tih godina prošlog stoljeća, tako da već 1970.-tih godina Poreč postaje najjači turistički centar u Hrvatskoj. Danas na području grada Poreča ima tridesetak hotela s preko 95.000 postelja.

Na samo par kilometara nalazi se mala, ali geološki vrlo bogata špilja Baredine u kojoj je stanište čovječje ribice. Na dvadesetak km udaljenosti je Limski kanal sa svojom piratskom prošlošću i današnjom ponudom ribljih specijaliteta. Na 20-40 km udaljenosti nalaze se znameniti i slikoviti istarski gradići – Motovun, Višnjan (s nedalekom Zvjezdarnicom), Grožnjan, Sv. Lovreč, Novigrad, Rovinj i drugi.

Na samo 60 km udaljenosti je Pula sa svojom čuvenom i dobro očuvanom arenom. Na svega 50 km udaljenosti je i gradić Fažana, koji služi kao polazna luka za posjetu Brijunima.

Šetnja Porečom nudi otkrivanje niza zanimljivih i lijepih prizora koji nikoga  neće ostaviti ravnodušnima. Raznovrsna ponuda, velik izbor hotela i privatnog smještaja, gostoljubivi domaćini, lijepo uređen grad prepun cvijeća i zelenila dio su bogate porečke turističke tradicije.

Poluotok na kojem je starogradska jezgra Poreča bio je naseljen i prije 6000 godina. Prije dva tisućljeća, nakon pokoravanja starosjedilaca Histra Rimljani osnivaju svoju koloniju Parentium. U burnoj prošlosti, gradom su vladali Bizant, Mletačka Republika, Napoleonova Francuska, Austrougarska monarhija, Italija i Jugoslavija. Sam stari grad jedinstven je spomenik kulture.

Ističe se sakralni kompleks Eufrazijane s bazilikom i biskupijom iz VI stoljeća, među najvrjednijim bizantskim građevinama na svijetu. Mozaici kojima su oslikani unutrašnjost i pročelje crkve idu u red najljepših sačuvanih djela bizantske umjetnosti.

Ne propustite posjetiti ovaj grad koji će Vas očarati svojom toplinom i šarmom!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »